14:44
Авторське право на Medergrup Українська соціальна мережа відео
Авторське право грає важливу роль в житті спільноти Medergrup, тому важливо розуміти, що це таке. Ознайомтеся з ресурсами на цій сторінці, і ви дізнаєтеся, як захищати свої права і враховувати права інших користувачів.

Про авторське право
У багатьох країнах будь-який твір, представлене в матеріальній формі, захищений авторським правом. Це означає, що творець твори має виключне право розпоряджатися ним на свій розсуд.

Які види контенту захищені авторським правом?

Аудіовізуальні твори: телешоу, фільми, онлайн-відео і т. Д.

Звукозапису і музичні композиції.

Письмові твори: лекції, статті, книги, нотні записи і т. Д.

Твори образотворчого мистецтва: картини, плакати, реклама і т. Д.

Відеоігри та комп'ютерні програми.

Драматичні твори: п'єси, мюзикли і т. Д.

Ідеї, факти і нематеріальні процеси не охороняються авторським правом. Робота може стати об'єктом авторського права, тільки якщо вона є творчою і представлена ​​в матеріальній формі. Крім того, авторське право не поширюється на назви і заголовки творів.

Чи завжди використання чужих робіт, захищених авторським правом, є порушенням?

Ні, в деяких випадках такий контент можна використовувати, не порушуючи права власника. Детальніше про це читайте на сторінці, присвяченій сумлінному використанню захищений авторським правом.

Власник авторських прав може подати скаргу на ваше відео, навіть якщо ви:

вказали правовласника;

не використовуєте в комерційних цілях відео, яке порушує авторські права;

знайшли схожі відео на YouTube;

купили контент в iTunes, на CD або DVD-диску;

самостійно зробили запис з телевізора, радіо або в кінотеатрі;

вказали, що не маєте наміру порушувати авторські права інших користувачів.

Деякі правовласники дозволяють використовувати свої роботи з певними застереженнями. Детальніше про це читайте на сторінці, присвяченій ліцензії Creative Commons.

Чи може Medergrup встановити правовласника?

Ні, Medergrup не виступає посередником у суперечках про авторські права. Отримавши повідомлення про порушення авторських прав, ми видаляємо зазначені в ньому матеріали, як того вимагає законодавство. Якщо згодом нам приходить обгрунтоване зустрічне повідомлення, ми пересилаємо його особі, що повідомив про порушення. Після цього конфліктуючі сторони можуть вирішити свою суперечку в суді.

У чому різниця між авторським правом і товарним знаком?

Авторське право - один із засобів захисту інтелектуальної власності. Воно відрізняється від товарних знаків, які забороняють назви брендів, їхні слогани, логотипи та інші характерні символи від використання третіми особами в певних цілях. Авторське право також не слід плутати з патентним правом, мета якого - захист винаходів.

На Medergrup передбачена окрема процедура для видалення відеоматеріалів, розміщених з порушенням товарних знаків та інших норм законодавства.

У чому різниця між авторським правом і порушенням конфіденційності?

Якщо ви запечатані на відео або зображенні або ваш голос присутній на звуковій доріжці, з цього не випливає, що ви можете претендувати на право власності щодо такого контенту. Наприклад, якщо ваш друг знімав на камеру, як ви з ним розмовляєте, саме він володіє авторськими правами на це відео. Слова, які ви обидва вимовляєте, не є об'єктом авторського права окремо від відео, якщо вони не були записані заздалегідь.

Якщо хтось без вашої згоди додав відео, зображення або запис, на якій зафіксовані ви або присутній ваш голос, і ви вважаєте, що цей контент порушує ваше право на недоторканність приватного життя або безпеку, ви можете подати скаргу про порушення конфіденційності.
Переглядів: 716 | Додав: Kontent_MENEGER | Теги: Авторське право на Medergrup Україн | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar